10

jun

Plavalni klub

V KRANJU MOČNO MEDNARODNO TEKMOVANJE

Plavalni klub Triglav iz Kranja je bil tradicionalni gostitelj mednarodnega plavalnega tekmovanja, ki je letos štelo tudi kot absolutno prvenstvo Slovenije.
Tekmovanja so se udeležili vsi najboljši slovenski plavalci in plavalke, doseženih je bilo tudi nekaj slovenskih rekordov v mlajših kategorijah. Banikovi plavalci so tokrat preverjali formo pred prihodnjimi pomembnimi preizkušnjami (reprezentančni del kluba), drugi del ekipe pa si je želel doseči dobre izide pred zaključnim delom priprav na glavna tekmovanja v sezoni. Na stopničke so se v svojih kategorijah uvrščali Katja Fain, Tia Jernej in Martin Bau.

Za veliko veselje je tokrat poskrbela Maja Uduč, ki si je z naslovom absolutne prvakinje Slovenije v discipline 5000 metrov priborila vozovnico za nastop na daljinskem mladinskem evropskem prvenstvu, in se tako pridružila Gregi Popoviću in Vitu Vodeniku, ki sta si nastop že zagotovila.

Prihajajoči konec tedna bo Martin Bau nastopal na močnem tekmovanju v Rimu, 20.6. pa potuje četverica reprezentantov (Grega Popović, Vito Vodenik, Kaja Balant Marin in Maja Uduč) na evropske igre v Baku.