Navijaška skupina PK Branik

Med starši naših plavalcev se je ponovno pojavila želja po aktivnejšem in prepoznavnejšem spremljanju tekmovanj in prireditev, ki se jih udeležujejo člani Plavalnega kluba Branik Maribor. Na iniciativo skupine staršev so že bile izdelane navijaške klubske majice in transparenti.

Verjetno pa je idej, predlogov in pobud za aktivnejše bodrenje tekmovalcev še več. Posredujete jih lahko ge. Amandi Lesjak, dosegljivi na elektronskem naslovu Frizeama@gmail.com, ki vodi navijaško skupino PK Branik.

Kljub temu, da so v vodi, nas naši plavalci med tekmovanjem slišijo in vidijo. Zavedajo se naše podpore, ki jim jo dajemo in veseli so našega aktivnega sodelovanja ob bazenu.

Utrinki z državnih prvenstev poletje 2013

20. in 21. julija je bilo državno prvenstvo za mlajše dečke in deklice. Navijaška skupina PK Branik je bila zelo aktivna. Ustvarila je vzdušje, ki ga že dolgo ni bilo. Za otroke se je navijalo pred, med in po nastopih. Navijači so bili zelo opazni, navijanje pa zelo glasno in prava motivacija za vse naše mlade plavalce.

Navijanje se je nadaljevalo v Kamniku 26., 27. in 28. julija, kjer so imeli državno prvenstvo dečki in deklice. Bilo je zelo vroče, vendar naše navijaške skupine ni moglo zmotiti prav nič. Spodbujalo in navijalo se je od začetka do konca. Dobili smo celo pohvale ravenskega Fužinarja, ki se bo moral zelo potruditi, da ostane na prestolu navijanja, saj mu Branikova skupina tesno diha za ovratnik.

Zaključek navijanja je bil na državnem prvenstvu za kadete, mladince in člane, kjer so navijači starejših tekmovalcev ponovno obudili spomine na nekdanje navijaške čase in spodbude za plavalce ni manjkalo.